ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Π. ΤΣΑΚΩΝΑ ΣΤΟ HELLENIC OBSERVATORY ΤΟΥ LONDON SCHOOL OF ECONOMICS

Ομιλία Καθηγητή Π. Τσάκωνα στο Hellenic Observatory του London School of Economics

Την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 ο καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ κ. Παναγιώτης Τσάκωνας έδωσε ομιλία ως προσκεκλημένος του Hellenic Observatory στο Sumeet Valrani Lecture Theatre της «Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου» (London School of Economics).

Η ομιλία του κ. Τσάκωνα με τίτλο: «Greece’s Balancing Policy vis-à-vis Turkey: From ‘Hard’ to ‘Smart Balancing’» αφορούσε στα πορίσματα της έρευνάς του σχετικά με την ανάγκη εμπλουτισμού της υφιστάμενης στρατηγικής αντιμετώπισης της Τουρκίας μέσω της υιοθέτησης μιας στρατηγικής «έξυπνης εξισορρόπησης» (smart balancing). Η προτεινόμενη στρατηγική θα επιτρέπει στην Ελλάδα –μέσω της αποτελεσματικότερης χρήσης των περιορισμένων διαθέσιμων μέσων— την επίτευξη των βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων στόχων της όχι μόνον έναντι της κεντρικής απειλής που αφορά στην Τουρκία αλλά και έναντι διαφόρων νέων απειλών, προκλήσεων και κινδύνων που αναφύονται στην ασταθή περιοχή της Μεσογείου.

Την συζήτηση, την οποία συντόνισε ο επικεφαλής του Hellenic Observatory καθηγητής Kevin Featherstone, παρακολούθησαν πανεπιστημιακοί, ερευνητές και φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση εδώ:

https://www.lse.ac.uk/Hellenic-Observatory/Events/Research-Seminar-Series/2022-2023/Greece-Turkey/Greece-Turkey

Μπορείτε να δείτε και να «κατεβάσετε» της διαφάνειες της παρουσίασης εδώ:

https://www.lse.ac.uk/Hellenic-Observatory/Assets/Documents/Events/Research-Seminars/2022-23/GreecesStrategyVisAVisTurkey.pdf

Μπορείτε να ακούσετε το podcast της ομιλίας, εδώ:

https://richmedia.lse.ac.uk/hellenicobservatory/20230322_greecesStrategyVisAVisTurkey.mp3